Behandeling

Hoe ziet mijn behandeling eruit?

Je krijgt een vast behandelteam dat kijkt naar alle componenten die te maken kunnen hebben met je langdurige klachten: de pijn, de psychologie daaromheen, beweging, gedrag en lichaamshouding. Daarnaast worden ook leefstijlfactoren besproken. Deze behandelaren werken nauw samen en hebben hetzelfde behandeldoel: samen met jou werken aan een sterker lichaam en leren jou hoe je je eigen grenzen kan stellen, rust te pakken, om te gaan met de pijn en je energie te verdelen. Alles voor een betere kwaliteit van leven.

Wekelijks heb je drie afspraken met jouw vaste behandelteam. Het behandelteam bestaat uit meerdere specialisten zoals een indicerend en coördinerend regiebehandelaar, uitvoerend regiebehandelaar, psycholoog leefstijl en vitaliteit, psycholoog psychosomatiek, psycholoog cognitieve gedragstherapie en fysiotherapeut. Kortom een voor jou vertrouwd team dat nauw en intensief met elkaar én met jou samenwerkt om de beste resultaten te behalen. 

Informatiegesprek

In ons vrijblijvende informatiegesprek gaan we eerst kennis maken. Wij horen graag jouw verhaal en vertellen je hoe Het Rughuis en onze behandelmethode werkt. In dit gesprek kun jij je vragen stellen en bekijken of Het Rughuis iets voor jou kan betekenen.

 

Plan een informatiegesprek

Aanmelding

Voor een behandeling bij Het Rughuis heb je een verwijzing nodig van jouw huisarts, medisch specialist of bedrijfsarts. Als wij de verwijzing hebben ontvangen nemen wij contact met je op en ontvang je een uitnodiging voor onze intake. Na de aanmelding krijg je toegang tot jouw persoonlijke online omgeving in Mijn Rughuis.

Intake

Wij vinden het belangrijk om een duidelijk en goed beeld te krijgen van jouw problematiek en klachten. Om dat goed te doen, is het belangrijk dat we je goed leren kennen. Daarom bestaat de intake uit meerdere gesprekken met verschillende behandelaren. Zo krijgt iedere behandelaar met zijn expertise een goed beeld van jou en je klachten en kunnen we samen tot een passend behandelaanbod komen.

Start behandeling

Na de intake starten we met je behandeling. Je volgt het intensieve behandelprogramma voor ongeveer 17 weken. Gemiddeld heb je drie afspraken per week met je vaste behandelteam. De behandelingen betreffen een combinatie van online en face-to-face-therapie. Jij bent betrokken met het opstellen van jouw behandelplan en samen bepalen we de doelen. Deze zullen we tijdens de behandeling evalueren.

Duurzaam controle programma

Nadat je de 17 modules van de behandeling hebt doorlopen gaan we er alles aan doen om terugval te voorkomen en om je in staat te stellen zelf door te blijven ontwikkelen wanneer je je behandeling volledig bij Het Rughuis hebt afgerond. Daarom besteden we in het laatste gedeelte van het programma veel aandacht aan duurzaamheid. Je gaat o.a. aan de slag met de vraag “hoe kan ik de bereikte resultaten en verbeteringen vasthouden na afloop van het behandelprogramma?”

 

Plan een informatiegesprek

 

Om jou zo snel mogelijk onze hulp te bieden hebben wij korte wachttijden. Onze actuele wachttijden per vestiging kun je hier vinden.

Bekijk de wachttijden per vestiging