Actuele informatie omtrent COVID-19

Update 22-01-2021

Het Rughuis blijft ook onder de nieuwe maatregelen open voor de behandeling van aanhoudende pijnklachten aan je rug, nek, bekken of schouder. Onze behandellocaties én behandelingen zijn aangepast om jou in een veilige omgeving persoonlijk te woord te staan, maar ook een telefonisch consult blijft mogelijk.

We heten je graag welkom!

Het behandelprogramma van Het Rughuis is toonaangevend

Het behandelprogramma wordt op maat gemaakt en heeft al bij veel mensen met chronische wervelkolomgerelateerde pijnklachten tot duurzame effectieve resultaten geleid.

Elke dag met pijn geconfronteerd worden, soms zelfs op onverwachte momenten, doet je kwaliteit van leven sterk afnemen. Activiteiten die je voorheen zonder problemen deed kosten nu de grootste moeite of lukken zelfs helemaal niet meer. Grote kans dat dit je onzeker en/of ongelukkig maakt. Heel vaak kan er geen duidelijke oorzaak voor de pijn worden gegeven of blijkt de pijn erger dan je op basis van mogelijk letsel zou verwachten. Misschien krijg je wel eens de indruk van je omgeving of zelfs zorgprofessionals dat zij geloven dat je je pijn inbeeldt. Echter, niets is minder waar. Jouw pijn is echt! Maar waar komt jouw wervelkolomgerelateerde pijn nu vandaan? Wat zorgt ervoor dat je pijn blijft aanhouden? Is er hoop op een actiever leven? Allemaal vragen die bij Het Rughuis aan bod komen en die het behandelprogramma de gewenste inhoud geven.

Met hart en ziel de pijn te lijf

Het Rughuis helpt mensen die in hun dagelijkse leven ernstig beperkt worden door pijn aan de rug, nek, bekken of schouder en/of hier onder lijden. De behandeling bij Het Rughuis beperkt zich niet alleen tot jouw pijnklacht. Er wordt naar jou als persoon in zijn totaliteit gekeken: fysiek, mentaal en emotioneel. Dit betekent dat zowel je leefwijze als je emotionele gesteldheid en aanleg én ook je omgeving maken wie je bent en hoe je je voelt. Is dit alles in balans dan ervaar je energie, voel je je fit en vitaal en ben je in staat om de regie over pijn in eigen handen te nemen. Je hebt geen lichamelijke beperkingen en geestelijke klachten meer. Je zit goed in je vel, ervaart weer kwaliteit van leven en kunt op een waardevolle manier participeren in de maatschappij. Bij het bereiken van je persoonlijke behandeldoelen wordt je geholpen door verschillende behandelaars die jou vanuit hun specialisme op dezelfde wijze benaderen. Binnen Het Rughuis wordt gebruik gemaakt van een combinatie van face-to-face en online contacten. Jouw behandeltraject is begrensd: bij aanvang weet je precies uit hoeveel sessies jouw behandelprogramma bestaat.

Bekijk hier onze informatie film

Ervaringen van Het Rughuis

Joseth van der Sanden

Hallo, mijn naam is Joseth van der Sanden, 46 jaar en heb jarenlang getobd met lage rugklachten. Deze klachten liepen als een soort rode draad door mijn leven. Ik ben in die jaren bij verschillende behandelaren geweest, zoals manueel therapeut, osteopaat, chiropracter, dry needling-behandeling, voetmassage etc. ect. Werkelijk, ik probeerde van alles om van mijn pijn af te komen. Maar zonder echt goed resultaat. Tot ik een half jaar geleden via de pijnpoli-arts van het Catharinaziekenhuis verwezen werd naar het Rughuis.

En dat is mijn redding geweest, haha! Wat een professionele aanpak voor mensen met chronische pijn. Je komt in een hele prettige omgeving terecht, met een fijne aanpak om (zoveel mogelijk) te herstellen. Je gaat een traject in van 20 weken en komt 3x per week bij het Rughuis. Elke week heb je een gesprek met je fysiotherapeut, de psycholoog Psychosomatiek en de Psycholoog CGT. Twee keer per week ga je dan ook de oefenzaal in en onder goeie begeleiding bouw je je trainingsschema op, die het team voor jou bedacht heeft. Dus ieder mens krijgt de aanpak, wat bij hem of haar past! Het is laagdrempelig, je voelt je écht al snel thuis en wat het belangrijkste is, je voelt je echt begrepen! Met de andere cliënten heb je al snel een klik, want iedereen is daar voor hetzelfde probleem en dat is het hebben van chronische pijn...Dus ook die gesprekken zijn fijn en je weet, dat je heus niet de enige bent.

Ik kan iedereen het Rughuis adviseren, ga luisteren bij de informatie-avonden, die wekelijks gegeven worden. En je zult je al bij die avond direct thuis voelen. Ik wil 'mijn' 3 kanjers dan ook hartelijk bedanken, Monique, Manuel en Michel! Ik ga jullie nog missen, maar ook Sonja en Vivianne en Yony en de rest van het team. Ik heb beloofd, dat ik over een paar maanden nog eens binnen wandel en dan hoop ik dat jullie mij niet herkennen! Want na 20 weken ben je nog niet klaar, je zult verder moeten doorbouwen om uit de vicieuze cirkel te blijven! Maar deze aanpak heeft mij laten inzien, dat ik nog niet achter de geraniums hoef te zitten!

Liefs, Joseth

Virgenie Holzmann

Al meer dan 10 jaar heb ik last van lage rugklachten. Constant werd ik door de huisarts naar de fysio of caesertherapie gestuurd. Deze therapie hielpen echter maar voor korte duur en de laatste 1 tot 2 jaar eigenlijk helemaal niet. Nadat ik in 3 maanden tijd 2x door de rug gegaan ben tijdens het optillen van een stofdoek, besloot ik dat er iets moest veranderen. De huisarts wilde me weer naar de fysio sturen, maar ik wist dat alleen mobiliseren niet voldoende zou zijn. Foto's werden nog gemaakt maar dat was het dan ook. Mijn vraag voor ziekenhuisverwijzing werd afgewezen, want deze konden toch niks doen. Ik ben naar een Inloopavond geweest en wat een thuiskomen was dit zeg. EINDELIJK werd ik gehoord, EINDELIJK een fatsoenlijk traject. Pijnvrij ben ik helaas niet en dit zal ik ook wel nooit worden, maar ik heb wel mijn grenzen leren kennen. Vooral het psychische traject was erg confronterend, maar oh wat ben ik blij dat ik de stap gezet heb. Ik had dit veel eerder moeten doen.

Kelly, Roy en Raymond heel erg bedankt voor jullie begeleiding en hulp. Jullie zijn TOP!!!!!

Amber Delahaye

“Ik vond mij zelf te jong om rugklachten te hebben. Tot dat ik een advertentie zag staan over het Rughuis en dacht, dit is het moment om eens aan mijzelf te gaan werken. Het is een intensief traject waar je veel tijd in moet steken en vooral veel doorzettingsvermogen voor moet hebben. Het leek een lange weg te gaan worden, maar achteraf gezien was het zo voorbij. Het is niet alleen goed geweest voor mijn klachten maar ik zit nu in het algemeen een stuk beter in mijn vel. Ik voel me eindelijk weer 25 jaar!"

Lees meer ervaringen

Meer informatie over
Het Rughuis en het behandelprogramma?

We nemen graag de tijd voor je om je te informeren over ons behandelprogramma.

Dat kan telefonisch, via videobellen of tijdens een persoonlijk gesprek op een van onze vestigingen.

Plan een gratis infogesprek

Verwijsformulier

Bekijk hier onze informatie film

Meer informatie? 088 000 16 00