Nieuws van Het Rughuis

Nekklachten

01-04-2021 - Het Rughuis

Ervaar je al minstens 3-6 maanden pijn aan jouw nek? En hebben deze klachten een grote impact op je leven? Dan biedt Het Rughuis je een intensieve behandeling die je helpt om deze klachten te overwinnen.

Lees meer

Rugpijn

01-04-2021 - Het Rughuis

Pijn is dus meer dan enkel een gevoel. Binnen deze definitie worden enkele aspecten van pijn benadrukt welke een mogelijke verklaring voor de verschillen in pijnervaring kunnen geven.

Lees meer

Onbegrepen klachten: SOLK

01-04-2021 - Het Rughuis

Voel je voor een lange tijd ernstige pijn waar geen medische verklaring voor kan worden gevonden? Maak je je zorgen over de aanhoudende pijn? Het Rughuis behandelt deze klachten met succes.

Lees meer

Bekkenklachten

01-04-2021 - Het Rughuis

Ervaar je al langere tijd bekkenpijn en hebben deze klachten een grote impact op jouw leven? Dan biedt Het Rughuis je een intensieve behandeling met persoonlijke aandacht.

Lees meer

Lage rugklachten

01-04-2021 - Het Rughuis

Ervaar je voor een lange tijd lage rugpijn en hebben deze klachten een grote impact op jouw leven? Dan biedt Het Rughuis je een intensieve behandeling met persoonlijke aandacht.

Lees meer

Hoge rugklachten

01-04-2021 - Het Rughuis

Ervaar je al langere tijd hoge rugpijn en hebben deze klachten een grote impact op je leven? Dan biedt Het Rughuis je een intensieve behandeling met persoonlijke aandacht.

Lees meer

Transdiagnostische behandeling bij Het Rughuis

26-01-2021 - Het Rughuis

De inhoud en organisatie van de zorg rondom chronische rugpijn richt zich in de praktijk vaak op de concrete (lichamelijke) pijnklacht. Chronische rugpijn wordt meestal vanuit drie invalshoeken bekeken: 
1. De biologische invalshoek: wat is de biomedische achtergrond van de rugpijn? Is er aantoonbare lichamelijke schade, een aandoening of ziekte? 
2. De psychologische invalshoek: welke gedachten en verwachtingen heb je over de rugpijn en wat is jouw gevoel daarbij? 
3. De sociale invalshoek: hoe gaat jouw omgeving om met jou en je rugpijn? Krijg je veel steun en begrip van familie, vrienden en collega’s of negeren ze je rugklachten juist? De psychologische en sociale componenten worden gezien als onderhoudende factoren: zij verhinderen het herstel of laten de rugpijn toenemen. Deze factoren werken op elkaar in en verhogen daarmee de ervaren beperkingen van de patiënt met chronische rugpijn.

Lees meer

EMDR mogelijke toevoeging bij behandeling aanhoudende pijn door trauma

30-11-2020 - Het Rughuis

Ongeveer tien procent van de pijnpatiënten kampt met een posttraumatische stressstoornis (PTSS). Ook bij patiënten met langdurige wervelkolom gerelateerde pijnklachten lijkt PTSS met enige regelmaat voor te komen. 

Uit een recent onderzoek van Nieves Arias Suáres en collega’s blijkt dat EMDR, als toevoeging op een behandelprogramma dat bestaat uit een op elkaar afgestemde combinatie van fysieke en psychosociale behandelmethoden, van meerwaarde kan zijn voor chronische pijnpatiënten met een PTSS.

Lees meer

Meer informatie over
Het Rughuis en het behandelprogramma?

We nemen graag de tijd voor je om je te informeren over ons behandelprogramma.

Dat kan tijdens een persoonlijk gesprek op een van onze vestigingen.

Plan een gratis infogesprek

Verwijsformulier

Bekijk hier onze informatie film

Meer informatie? 088 000 16 00