De Rughuis Methode leidt tot minder pijnklachten!

De Rughuis Methode leidt tot minder pijnklachten!

18-09-2015

Hoewel de behandeling van Het Rughuis zich primair niet richt op een afname van de pijnklachten, heeft onderzoek van de Rughuis Kennis Academie uitgewezen dat de behandeling van het Rughuis tot een sterke afname leidt van de maximale en de gemiddelde ervaren pijnklachten.

Wanneer men spreekt over rugklachten gaat het meestal over pijnklachten. Analyse van de speciale pijnvragenlijsten bij Het Rughuis laten zien dat cliënten na afloop van hun behandeling gemiddeld gezien een sterke afname in de pijnklachten hebben. De pijnscores (0-10) voor de gemiddelde en maximale pijnervaring zijn na de behandeling met respectievelijk 36% en 31% gedaald. Het Rughuis richt zich vooral op een reactivering van de cliënt en een verandering van het gedrag omtrent de rugklachten. Het Rughuis past in haar methode nooit een specifieke pijninterventie toe. Hiermee wordt aangetoond dat met de gedragsgeoriënteerde Rughuis Methode een afname in pijnervaring kan worden behaald.

 


Terug naar het overzicht