Revolutionair trainingstoestel bij Het Rughuis Sittard Geleen

Revolutionair trainingstoestel bij Het Rughuis Sittard Geleen

02-11-2015

Het Rughuis innoveert! In de totaalaanpak van Het Rughuis is er aandacht voor het verbeteren van de fysieke belastbaarheid. Naast de specifieke en specialistische trainingsapparatuur van het David Spine Concept, werkt Het Rughuis Sittard Geleen als enige in Nederland met de Imoove: een revolutionair, prijswinnend en functioneel trainingstoestel.

Een stijve, zwakke en instabiele wervelkolom kan een rol spelen in het in stand houden van chronische rug- en nekklachten. De Rughuis Methode gaat voor de totaalaanpak: binnen het behandelprogramma worden zowel mentale en fysieke aspecten behandeld. Een beweeglijke en sterke wervelkolom kan bijdragen aan een actievere leefstijl en het verminderen van de klachten. Het is belangrijk om in de behandeling, naast het trainen van de kracht en de beweeglijkheid van de wervelkolom, ook aandacht te hebben voor functioneel trainen.

 

 

Met de Imoove is het mogelijk om een goede, functionele en gevarieerde training voor de wervelkolom te ontwikkelen. Hierbij wordt in een functionele oefensetting de stabiliteit, beweeglijkheid en coördinatie van de wervelkolom getraind. Door middel van een uniek elliptsich platform worden de driedimensionale natuurlijke bewegingsvormen uit de dagelijkse praktijk benaderd. De Imoove, winnaar van de Innovation Award in 2008 en 2009, is het enige trainingsapparaat ter wereld die de natuurlijke bewegingen (bijvoorbeeld de elliptische beweging in de wervelkolom bij het wandelen) zo specifiek weet te trainen.   


Terug naar het overzicht