Hét expertisecentrum voor chronische rugpijn

Hét expertisecentrum voor chronische rugpijn

27-01-2022

Het Rughuis bundelt de krachten van haar twee locaties in Zuid-Limburg en creëert in Sittard een expertisecentrum voor de duurzame state-of-the-art behandeling van complexe chronische pijn aan rug, nek of bekken.

Voor wie elke dag met rugpijn geconfronteerd wordt, soms zelfs op onverwachte momenten, neemt de kwaliteit van leven sterk af. Activiteiten kosten de grootste moeite of lukken zelfs helemaal niet meer. Grote kans dat dit onzeker en/of ongelukkig maakt. Soms valt het verwijt uit de omgeving of zelfs zorgprofessionals dat zij geloven dat de pijn is ingebeeld. Echter, niets is minder waar. De pijn is echt! Maar waar komt de pijn nu vandaan? Wat zorgt ervoor dat de pijn aanhoudt? Is er hoop op een actiever leven? Allemaal vragen die gedurende het behandelprogramma van Het Rughuis aan bod komen. “We zijn geen wonderdokters”, vertelt Patrick Sloesen, manager van de Zuid-Limburgse vestiging: “We kunnen de pijn niet altijd wegnemen. Maar ons behandelteam focust op alle belangrijke aspecten van de pijn en zet vol in op een blijvende toename van de kwaliteit van leven.”

Het Rughuis kijkt verder dan de pijn alleen en neemt alles mee dat een effect kan hebben op het aanhouden of versterken van de pijn. Denk aan je gedrag of overtuigingen, werk, spanning en ontspanning. Een vast behandelteam van psychologen en een fysiotherapeut begeleidt en beslist samen met jou hoe we gaan behandelen en met welke doelen.

Patrick vult aan: “Je leert met je kwetsbaarheden om te gaan, grenzen te stellen en de regie over je leven terug in handen te nemen. Als onze cliënt aan het einde van de behandeling meer kwaliteit van leven heeft , en weet hoe ze de behaalde resultaten weet vast te houden, is onze missie geslaagd.”

Touwtjes weer in handen

In het woord ‘regie’ ligt de kern van Het Rughuis. Wij geven de regie over het leven terug aan mensen voor wie de rugpijn het leven beheerst. Dat doen we volgens de laatste gedragswetenschappelijke inzichten. Door ons in te zetten voor deze complexe groep rugpijnpatiënten zijn we als expertisecentrum al 10 jaar dé specialist.

Al 10 jaar een begrip

Het Rughuis bestaat tien jaar en is uitgegroeid tot een begrip in Limburg en daarbuiten! Jaarlijks behandelen onze centra met succes honderden cliënten aan hun aanhoudende rug-,nek- en bekkenklachten.

De voordelen van Het Rughuis

  • Korte, intensieve behandeling van 17 weken
  • Persoonlijke aandacht van een vast behandelteam
  • Duurzame resultaten waar je lang profijt van hebt
  • Geen tot zeer korte wachttijden
  • Kosteloos voor jou (excl. eigen risico)

We heten je graag welkom! Onze behandellocaties én behandelingen zijn ingericht om je in een veilige omgeving persoonlijk te woord te staan, maar ook een telefonisch of digitaal consult blijft mogelijk.

Bel voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak: 046 - 303 0150

ma-vr van 08.00u - 17.30u

 

Het Rughuis


Terug naar het overzicht