Nieuws van Het Rughuis

Het Rughuis aanwezig op het Wenckebach symposium in Kerkrade

09-11-2015 - Het Rughuis

Vrijdag 6 november was Het Rughuis aanwezig tijdens het jaarlijks terugkerende Wenckebach symposium in Kerkrade, wat voor de 25e keer werd georganiseerd.

Lees meer

Revolutionair trainingstoestel bij Het Rughuis Sittard Geleen

02-11-2015 - Het Rughuis

Het Rughuis innoveert! In de totaalaanpak van Het Rughuis is er aandacht voor het verbeteren van de fysieke belastbaarheid. Naast de specifieke en specialistische trainingsapparatuur van het David Spine Concept, werkt Het Rughuis Sittard Geleen als enige in Nederland met de Imoove: een revolutionair, prijswinnend en functioneel trainingstoestel.

Lees meer

Hoge klachtenervaring voor chronische rugpijn patiënten

19-10-2015 - Het Rughuis

Chronische rugklachten uiten zich niet alleen in lichamelijke klachten. Vaak spelen ook andere klachten een rol in het ontstaan of in stand houden van de rugklachten. Om hier meer inzicht in te krijgen heeft Het Rughuis onderzoek gedaan naar de gemiddelde klachtenervaring van de Rughuispopulatie.

Lees meer

Het Rughuis laat een innovatieve applicatie bouwen voor haar cliënten

21-09-2015 - Het Rughuis

Speciaal voor Het Rughuis werd een innovatieve applicatie gebouwd door het bedrijf Care-Applications in de vorm van Mijn Rughuis.

Een unieke tool waar cliënten zeer transparant hun volledige traject kunnen bekijken zoals behandelingen en status.

Lees meer

Rughuis Kennis Academy te gast in de talkshow ‘Made in Limburg’

21-09-2015 - Het Rughuis

Onder leiding van presentator Maurice van der Linden werd gesproken met Geert van ’t Hullenaar, manager van de Rughuis Kennis Academie. Tijdens dit interessante gesprek stond de behandelaanpak van Het Rughuis centraal en werden de cliëntervaringen, behandelresultaten en toekomstverwachtingen besproken.

Lees meer

Chronische rugpijn heeft grote impact op kwaliteit van leven

20-09-2015 - Het Rughuis

De kwaliteit van leven van mensen met chronische rugklachten is beduidend lager in vergelijking met andere patiëntpopulaties en de gemiddelde Nederlandse bevolking. Dat is de conclusie van de Rughuis Kennis Academie, het kennisinstituut van Het Rughuis dat zich bezighoudt met kwaliteit, onderwijs en onderzoek.  

Lees meer

De Rughuis Methode leidt tot minder pijnklachten!

18-09-2015 - Het Rughuis

Hoewel de behandeling van Het Rughuis zich primair niet richt op een afname van de pijnklachten, heeft onderzoek van de Rughuis Kennis Academie uitgewezen dat de behandeling van het Rughuis tot een sterke afname leidt van de maximale en de gemiddelde ervaren pijnklachten.

Lees meer

Het Rughuis investeert verder in de kwaliteit van haar behandelaren

16-09-2015 - Het Rughuis

De kwaliteit van de behandeling staat voorop bij Het Rughuis. Op alle mogelijke fronten probeert Het Rughuis de succesvolle behandelaanpak door te ontwikkelen en verder te optimaliseren. Goed geschoolde en onderlegde zorgprofessionals zijn daarbij van cruciaal belang. In dat kader is onlangs voor alle CGT psychologen een geaccrediteerde incompany cursus Cognitieve Gedragstherapie gestart.

Lees meer