Nieuws van Het Rughuis

Zo bereid je je voor op de zomertijd

25-03-2022 - Het Rughuis

In de nacht van zaterdag 26 maart op zondag 27 maart gaat de klok weer een uur vooruit. Van 02.00 naar 03.00 uur. Dat betekent voor velen een uur minder slaap. Uit onderzoek is gebleken dat mensen direct na de klokwisseling slechter slapen. Vooral direct na de wisseling naar de zomertijd slapen mensen korter. Wat zijn de gezondheidseffecten van deze klokwisseling? Wij zoeken het voor je uit. 

Lees meer

Hét expertisecentrum voor chronische rugpijn

27-01-2022 - Het Rughuis

Het Rughuis bundelt de krachten van haar twee locaties in Zuid-Limburg en creëert in Sittard een expertisecentrum voor de duurzame state-of-the-art behandeling van complexe chronische pijn aan rug, nek of bekken.

Lees meer

Blue Monday: een mooie kans om meer bewust de dag door te komen...

17-01-2022 - Het Rughuis

Maandag 17 januari wordt door sommigen gezien als de meest deprimerende dag van het jaar. Voor de personen die hier last van hebben beschreven we hieronder twee mindfulness oefeningen, die helpen om de dag bewuster en daarmee minder somber door te komen. 

Lees meer

Het Rughuis lanceert regionaal expertisecentrum voor chronische rugklachten

12-01-2022 - Het Rughuis

Om de interdisciplinaire totaalaanpak van Het Rughuis binnen de gespecialiseerde GGZ te blijven optimaliseren is Het Rughuis Zuid-Limburg te Sittard omgevormd tot het expertisecentrum voor aanhoudende wervelkolom gerelateerde pijnklachten.

Lees meer

Nekklachten

01-04-2021 - Het Rughuis

Ervaar je al minstens 3-6 maanden pijn aan jouw nek? En hebben deze klachten een grote impact op je leven? Dan biedt Het Rughuis je een intensieve behandeling die je helpt om deze klachten te overwinnen.

Lees meer

Onbegrepen klachten: SOLK

01-04-2021 - Het Rughuis

Voel je voor een lange tijd ernstige pijn waar geen medische verklaring voor kan worden gevonden? Maak je je zorgen over de aanhoudende pijn? Het Rughuis behandelt deze klachten met succes.

Lees meer

Bekkenklachten

01-04-2021 - Het Rughuis

Ervaar je al langere tijd bekkenpijn en hebben deze klachten een grote impact op jouw leven? Dan biedt Het Rughuis je een intensieve behandeling met persoonlijke aandacht.

Lees meer

Lage rugklachten

01-04-2021 - Het Rughuis

Ervaar je voor een lange tijd lage rugpijn en hebben deze klachten een grote impact op jouw leven? Dan biedt Het Rughuis je een intensieve behandeling met persoonlijke aandacht.

Lees meer