Nieuws van Het Rughuis

Het Rughuis participeerde op De Nationale Gezondheidsbeurs 2016 in Utrecht

15-02-2016 - Het Rughuis

Van 11 t/m 14 februari participeerde Het Rughuis op de grootste consumentbeurs in de Jaarbeurs Utrecht, op het gebied van gezondheid en een gezonde leefstijl.

Lees meer

Interview Rughuis Kennis Academie in CONNECT

16-12-2015 - Het Rughuis

De unieke aanpak van Het Rughuis is in 2015 door de Rughuis Kennis Academie onderzocht. De behandelresultaten, waaronder kwaliteit van leven, pijn en kracht, zijn boven verwachting goed en bestendig gebleken. De kern van het succesvolle zorgconcept van Het Rughuis zit volgens Geert van ’t Hullenaar (manager van de Rughuis Kennis Academie) in de sterke focus op 1 doelgroep, waar gespecialiseerde zorgprofessionals de klacht vanuit een geïntegreerde gedragswetenschappelijke totaal aanpak benaderen. In CONNECT, het relatiemagazine van ondernemende fysiotherapeuten in Nederland, licht hij Het Rughuis in een leuk interview toe.

Lees meer

Het Rughuis spreekt op het congres van kwaliteitsnetwerk fysiotherapie

16-12-2015 - Het Rughuis

Het succesvolle behandelprogramma van Het Rughuis blijft in zorgland niet onopgemerkt. Op uitnodiging van Fydee, een landelijk kwaliteitsnetwerk fysiotherapie, heeft Het Rughuis een bijdrage geleverd aan de invulling van het eindejaarscongres, wat dit jaar deels in het teken stond van de specialisatie van de zorg.

Lees meer

Een collega aan het woord: Psycholoog psychosomatiek

16-12-2015 - Het Rughuis

De term psycholoog psychosomatiek is geïntroduceerd door Het Rughuis, waar ik, naast het voeren van een eigen praktijk in de sportpsychologie, werkzaam ben. In de methode van Het Rughuis worden chronische pijnpatiënten poliklinisch multidisciplinair behandeld. Het behandelteam bestaat voor iedere pijnpatiënt uit twee psychologen en één fysiotherapeut, het zwaartepunt van de intensieve behandeling ligt hiermee dus op de psyche. 

Lees meer

Het Rughuis aanwezig op het Wenckebach symposium in Kerkrade

09-11-2015 - Het Rughuis

Vrijdag 6 november was Het Rughuis aanwezig tijdens het jaarlijks terugkerende Wenckebach symposium in Kerkrade, wat voor de 25e keer werd georganiseerd.

Lees meer

Revolutionair trainingstoestel bij Het Rughuis Sittard Geleen

02-11-2015 - Het Rughuis

Het Rughuis innoveert! In de totaalaanpak van Het Rughuis is er aandacht voor het verbeteren van de fysieke belastbaarheid. Naast de specifieke en specialistische trainingsapparatuur van het David Spine Concept, werkt Het Rughuis Sittard Geleen als enige in Nederland met de Imoove: een revolutionair, prijswinnend en functioneel trainingstoestel.

Lees meer

Hoge klachtenervaring voor chronische rugpijn patiƫnten

19-10-2015 - Het Rughuis

Chronische rugklachten uiten zich niet alleen in lichamelijke klachten. Vaak spelen ook andere klachten een rol in het ontstaan of in stand houden van de rugklachten. Om hier meer inzicht in te krijgen heeft Het Rughuis onderzoek gedaan naar de gemiddelde klachtenervaring van de Rughuispopulatie.

Lees meer

Het Rughuis laat een innovatieve applicatie bouwen voor haar cliƫnten

21-09-2015 - Het Rughuis

Speciaal voor Het Rughuis werd een innovatieve applicatie gebouwd door het bedrijf Care-Applications in de vorm van Mijn Rughuis.

Een unieke tool waar cliënten zeer transparant hun volledige traject kunnen bekijken zoals behandelingen en status.

Lees meer

Meer informatie over Het Rughuis en het programma?

Wenst u meer informatie over Het Rughuis en haar programma? Dat is mogelijk.

U kunt zich inschrijven voor een vrijblijvend informatiegesprek op een vestiging bij u in de buurt.

Plan een gratis infogesprek

Informatie voor de verwijzers

Bekijk hier onze informatie film

Meer informatie? 088 000 16 00