Onze aanpak

Pijn is een beleving en is meer dan een oorzaak/gevolg karakter. Daarom kijken wij bij Het Rughuis naar alle aspecten die een rol spelen en van invloed zijn op jouw pijn. Pijn is heel complex waar meerdere aspecten invloed op hebben. Dit komt o.a. door de gedachten die je hebt over je pijn (is het zeer ernstig of valt het mee), je emoties (het maakt mij boos, verdrietig en/of angstig) en je verwachtingen (bijv. ik kan zeker nooit meer hardlopen). Maar ook vroegere ervaringen, je gedrag en humeur hebben een belangrijke invloed op hoe jij de pijn ervaart. 

Daarom draait het in het behandelprogramma van Het Rughuis niet alleen om de klacht, maar richt het zich ook op aspecten van gedrag, functioneren, psychologische eigenschappen, sociale factoren en blootstelling aan het milieu. In onze aanpak staat het biopsychosociaal model centraal. 

Het Rughuis staat voor:

✔  Korte en intensieve behandelingen

In een gastvrije en comfortabele omgeving begeleiden wij je, in 17 weken en met een duurzaamheidscontrole programma van een jaar, naar een betere kwaliteit van leven. 

✔  Persoonlijke aandacht

Jij staat centraal in onze behandeling. Je wordt betrokken bij het behandelplan, evaluaties en verdere afstemming van de zorg.

✔  Effectieve integrale behandeling

Een diagnose vertelt vaak niet het hele verhaal. Vaak is er sprake van meerdere problemen en aandoeningen die verband met elkaar houden, elkaar kunnen uitlokken of versterken. Daarom kijken we bij Het Rughuis naar alle factoren die jouw klachten negatief beïnvloeden. We hanteren daarom een integrale en transdiagnostische aanpak in onze behandelingen.

✔ Duurzame behandelresultaten
Middels e-health modules, verschillende contactmomenten en evaluaties leren wij jou aandacht te besteden aan duurzaam behoud van de behaalde behandelresultaten.

Benieuwd wat een behandeling bij Het Rughuis inhoudt?

Meer over de behandeling