De invloed van psychologische factoren op chronische pijn

Host dr. Jeroen de Jong aan tafel met onder meer Bram Bakker, Hans Thissen en meer sprekers...

Over Het Rughuis

Het Rughuis is een geestelijke gezondheidszorginstelling gespecialiseerd in ambulante behandeling van volwassenen die lijden aan chronische wervelkolomgerelateerde pijnklachten.

Afgebakende totaalaanpak

Een behandeling bij Het Rughuis staat voor een interdisciplinaire, begrensde en psychosomatische totaalaanpak. Om grip te krijgen op de pijn staat niet alleen de klacht centraal maar wordt de persoon in zijn geheel (holistisch) bekeken. Er wordt gekeken naar oorzakelijke en in stand houdende factoren op biologisch, psychologisch en sociaal vlak.

Het behandelprogramma is intensief, uitgevoerd in een ambulante setting. Het programma beloopt een 5-tal maanden waarin 3 keer per week een therapiesessie wordt uitgevoerd. De patiënt staat centraal. Binnen het treatment design kan de zwaarte van de behandeling aangepast worden naar de belastbaarheid van het individu.

De behandeling omvat cognitieve gedragstherapie, activerende oefentherapie, acceptance and commitment therapy, pijneducatie en overige evidence based therapievormen. Het Rughuis verricht geen medische handelingen.

Profiel

Het Rughuis richt zich op de behandeling van patiënten met chronische wervelkolomgerelateerde pijnklachten. Overige klachten of diagnoses zullen enkel worden besproken in de behandeling wanneer deze gerelateerd zijn aan het ontstaan of verloop van de pijnklachten.

Duidelijke communicatie & resultaatgericht

Communicatie met verwijzers staat hoog in het vaandel en we communiceren op gezette tijden (indien de patiënt hiervoor toestemming geeft).

Meten is weten. Het Rughuis meet de effecten en resultaten van de behandeling, herhaalt gestructureerd de initiële metingen en zorgt dus voor vergelijkbare resultaten (routine outcome monitoring). Het Rughuis behandelt volgens wetenschappelijke inzichten en richtlijnen. 


Verwijzen naar Het Rughuis

Verwijzen via ZorgDomein (aanbevolen)

Het Rughuis is aangesloten bij ZorgDomein. Verwijzen via ZorgDomein is makkelijk, snel en zorgt voor een complete verwijzing.

Verwijzen via ZorgDomein.

Gebruik je geen ZorgDomein? Dan kun je ook rechtstreeks verwijzen via onze website.

Verwijzen via onze website

Verwijzer account aanmaken
Met een account kunnen je gegevens bij een volgende verwijzing al (deels) ingevuld worden.

Maak een account aan

Heb je al een verwijzer account?

Log in als verwijzer

Verwijzen zonder verwijzer account

Start de verwijzing