Webinar

De invloed van psychologische factoren op chronische pijn

Belangrijke informatie i.v.m. COVID-19

Onze behandellocaties én behandelingen zijn aangepast om patiënten ook onder de nieuwe maatregelen in een veilige omgeving persoonlijk te woord te staan, maar ook een telefonisch consult blijft mogelijk. In overleg met uw patiënt zorgen we voor een mix van bellen, beeldbellen en F2F-sessies of behandeling op locatie, die optimaal aansluit bij zijn of haar persoonlijke situatie.

Over Het Rughuis

Het Rughuis is een geestelijke gezondheidszorginstelling gespecialiseerd in ambulante behandeling van volwassenen die lijden aan chronische wervelkolomgerelateerde pijnklachten.

De aanpak van Het Rughuis wordt gekenmerkt door:

  • Een interdisciplinaire, begrensde en psychosomatische totaalaanpak. Om grip te krijgen op de pijn staat niet alleen de klacht centraal maar wordt de persoon in zijn geheel (holistisch) bekeken. Er wordt gekeken naar oorzakelijke en in stand houdende factoren op biologisch, psychologisch en sociaal vlak.
  • Het programma is intensief, uitgevoerd in een ambulante setting. Het programma beloopt een 5-tal maanden waarin 3 keer per week een therapiesessie wordt uitgevoerd.
  • Het Rughuis richt zich op de behandeling van patiënten met chronische wervelkolomgerelateerde pijnklachten. Overige klachten of diagnoses zullen enkel worden besproken in de behandeling wanneer deze gerelateerd zijn aan het ontstaan of verloop van de pijnklachten.
  • Het Rughuis behandelt volgens wetenschappelijke inzichten en richtlijnen. De behandeling omvat cognitieve gedragstherapie, activerende oefentherapie, acceptance and commitment therapy, pijneducatie en overige evidence based therapievormen. Het Rughuis verricht geen medische handelingen.
  • De patiënt staat centraal. Binnen het treatment design kan de zwaarte van de behandeling aangepast worden naar de belastbaarheid van het individu.
  • Communicatie met verwijzers staat hoog in het vaandel en we communiceren op gezette tijden (indien de patiënt hiervoor toestemming geeft).
  • Meten is weten. Het Rughuis meet de effecten en resultaten van de behandeling, herhaalt gestructureerd de initiële metingen en zorgt dus voor vergelijkbare resultaten (routine outcome monitoring).


Verwijzen naar het Rughuis

Om je optimaal van dienst te zijn bieden we een drietal gebruiksvriendelijke opties aan om te verwijzen.

Alle opties bevinden zich in een zwaar beveiligde SSL omgeving, zodat gegevens met de grootste zorg worden verwerkt en beheerd.

Wil je een patiënt verwijzen zonder een verwijzers account aan te maken?

Je kunt altijd een verwijzing plaatsen, maar met een account kunnen we de verwijsbrief deels al invullen met de gegevens die tijdens registratie zijn opgegeven.

Start de verwijzing

Heb je al een verwijzer account?
Log hieronder in en start met de verwijzing.

Log in als verwijzer

Heb je nog geen verwijzer account?
Deze kun je hier eenvoudig aanmaken.

Maak een account aan